assignment..tah btul ke x aku tuls ue..hahah hah jgn ingt org da keje nie xder assgmnt tau..aku pon ade assgmnt walaupn keje kt dept kichen..biase lar an,name pon prtkl stdnt an..well assgmnt aku ok jer..xbape nk sush lar..keje aku ialh memask smbil di prhatikn oleh CHEF aku iaitu CIK YUSNIZAR...menu lunch arini ketm msk sweet sour+kerang smbal+kangkg belacn dan ikn tenggiri mask kari...hahhaha smple je aku msk,kngkung grg belcan jer sbb yg menu len tu chef aku lar yg mask an..lets check it out aksi memask syer!!
|
tumis bahan2 trlebih dahulu spt bawg besr+kecik..belacan dan sdkt cili.. |
|
|
kacau smpai naik bau n garing |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
masuk an bhan2 seasoning spt garm..aji n stok aym |
|
focus kt udang tepi ue..hah masuk an sume udang tu so sdp lar skit an..xder la rasa syur je smate2 |
|
kacau je smpai mask |
|
|
masuk an skit air biar ade kuah skit |
|
lau bhan2 tums da msk, masuk an syur k |
|
kacau syur supaya cept mersp kuah |
|
api kna sntiasa jaga supaya x besr atau keck sgt.. |
|
|
kacau sayur supaya x cept layu |
|
bile kuah da mndidh, rasa skit supya bolh tau masin ke tawar ke ape ke an.. |
|
bile da siap, wrappd an supaya xcept sejuk.. |
ok itu je pon..selamat memasak!!
Sedap Sedap Sedap :) Nak Nak Nak.
ReplyDeletenak ea?? meh sni meh makn...
ReplyDeletew0w...chef shuhadah nanti bolehlah sentiaser mask an syer kat rumah sewa penang yea...sodap s0dap...selut lah lu beb..=)
ReplyDeleteari:hahaha boleh je ari...nti kta mask an ea..
ReplyDelete