Ceritera Hidup Saya Disini uke!!! lau anda tidak BERMINAT sila tekan " X "

Saturday, December 31, 2011

Tahun Baru

as salam anda!! pertama2 yer nak ucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru k..memandgkan malm ni malam tahun baru,so msti korg pon ade yg g and ade yg x g clbrate an..mcm aku plak,mule2 plan nak hang out ngn my beloved cgadys..kot lar nak bbq an smbil tgk bga api ker..tp malng yer,x sume yg di rancang tu akn menjadi..oleh kerana ade beberpa faktor,maka perncngan trsebut trpksa di batalkan..

memandgkan xda prncgan lain,so nak duk umah la..tme2 tgh on9,arey pon msj ckp nk g bli makn same2..ok aku ni trus je lar ciap2..tgh belek membelek,tetbe tuuutttt..alamak ai..so text arey,ckp nk g lmbat skit..

tetbe dak2 umah ni ckp nk g smbut tahun baru..aku pk,alang2 da lmbat nk ikut arey,xpelar aku ikut la dak umah an..nti xde lar arey tgu lame ke ape ker..hehe so ape ag,trus je lar aku ciap2 n kuar ngn dak umah (tantan+ika+cyra)+membe2 laen. *credit to shafiq+nizam+nizam's frnds..

lokasi prtama,g makan dlu sbb da lapa an..mane x yer,dr tghari kot xmakn ape2..malam bru nk cri nasi an.perut oh perut..haha *maknan masin+air mans gler.tp lapar sgt,hbs gak aku mkn..hehehe pastu lokasi strus yer ke rnr pantai brsih kat bagan..memg terbaek giler+best+syok+meriah..lame gak lar lepak2 an,well skadar bual kosong+men teka teki+ngeteh+etc..hehe

tme tgk bga api,memg syok gler..siyes canteq..kat pantai brsih tu,nampk pemandgan terus dr pulau..so,memg nmpak lar an bga api+chaya lampu yg cantek2..pemandgan tu memg subhanallah,indah sungguh cptaan Allah..x mampu nak kate ape2..wlaupon jaln sesak gler tp memg best sgt.tp yg x syok yer,tdung aku trkena prcikan bga api tu..*shitt habis brlubang terbakar an..urmm nak wat cam ner,redha je lar..huhuhu

sempena tahun baru ni,msti stp org ade azam tersndri an..ye lar tahun baru azam baru..umur pon da makin meningkat..hee azam aku msti lar nak jd lebh brjaya+lebih baik dr tahun2 lepas+tgkatkan lg tahap keimanan aku+jadi lebih matang+buang prgai2 buruk (kuat cmburu+kpala angin n etc) n sume yg baek2 lar..dr segi prcintaan,aku harap kali nie biar lar yg trakhir..da xnak tukar2 pasgan dah..dah xnak sakit2 hati lg dah..hee *mr.mdx :: walaupn anda bukn yg prtama dlm hdup saya,biar lar anda mnjadi lelaki terakhr dalm hidup nie k*

tu jer lar utk arini..penat dah nak taip pnjang2 ag..so kpd anda anda sume,selamat mnyambut tahun baru n semoga sume azam anda tercapai..lau ade salh silp aku,harp di maafi..perkara yg lepas tu,yg baik jd an tauladan n yg bruk jd an sempadan..lau ade sesape yg brmusuh2 tu,cube lar berbaek2..k bye.


*nampak x tdung trbakar

*berbaju m.u..pelik cam ne tah tetbe blh pkai lak bju nie.
*gambar bga api xda..video je ade tp x clear..so xyah lar upload an.hee

Friday, December 30, 2011

tetbe rasa rindu kat mr.mdx..k bbye.

Thursday, November 10, 2011

its coming.

as salam anda!! owait pejm celik pejam,dah nk final da an..oh ya allah,permudahkan lar setiap urusan kami. ok hah td ade prstwa yg agk menarik masa kels invest.da lar dtg lmbat..pastu ade test plak tu..memg x cukp masa lar an nak wat.tetbe dpat msg dr hamba allah nie.. "adah please.ktowg mcm nak bunuh dri ni.jawapan." sgt mta mf sbb x reply msg tu..bukn ape,siyes x pasan msg tu td.soo longggggg k.

sgt tertarik dgn ayt kat bawh nie..aku just copy dr 1 of my fb frnd..:::
Filem yang di tunggutunggu bulan ini.

Filem : FINAL EXAM,
Genre : SERAM,
Tarikh tayangan : 14 NOVEMBER 2011,
Penerbit filem : KEMENTERIAN PELAJARAN TINGGI MALAYSIA,
Tiket : FREE ( sesiapa yang belajar di POLITEKNIK sahaja )
Arahan : PENGAWAS PEPERIKSAAN,
Tempat tayangan : SELURUH POLITEKNIK SEKITAR MALAYSIA,

~Selamat Menduduki FINAL EXAM!~

baik lar kta tgalkn cter tu sbb x masuk exam k. so kpd kalian kalian yg merupakan pelajar politeknik, jgn lupa utk mgulgkaji pelajaran..kurang2 kan lar on9+melepak+tdo+tgk tb n seangkatn dgn yer..nti lau da kuar reslt,jgn la nak mngis cam org kguguran.

lets check it out schedle exam utk dak2 Business Stdy khas utk sem 5 :::

14/11 :: p5127 finance ~8.30 - 10.30~
16/11 :: p4122 investment ~8.30 - 10.30~
17/11 :: p2112 banking ~11.15 - 1.15~
21/11 :: p4123 hrm ~8.30 - 10.30~
23/11 :: p2114 law ~2.30 - 4.30~


good luck kengkawan!!

Tuesday, November 8, 2011

special entry 4 special person::

as salam anda!! rasa yer xlmbt ag kot nk wat entry pasal pasal pasal cgadys cik saszey's nie an...haha 6/11 tu tarikh keramat utk mama beliau bcse telah brsusah payah melahrkan beliau..so well done aunty!! haha (ada kaitan ke)

merujuk kpd tuan pye badan yg sgt baik+canteq+caring+lemah lembut ke +sgt komited dgn kerja .. thanks a lot 4 being my good+best friend.. sgt trsentuh sbb ade kawn mcm anda..so i wish u will success in ur life+kawen cept2 ngn apy+dapt ank ramai2 canteq+hensem n yg seangkatn dgn yer lar an..

hah nie beliau brsama ehem2 dya

*still remembr masa mr mdx kna an u dlu tu,smpai skg aku mash trsentuh dgn jawpan2 yg ckp kat dy.thanks kawan,u r really precious.


well xnak cter byk lar, last year kta da culik cik saszey nie..ths year xtaw lg nk wat per an.pls watchout saszey..ur tme will cme soon.hee. i love you.

bfday 4 last year.ths year,tgu k..


happy birthday sayang!!

Tuesday, November 1, 2011

entry 4 today~

assalam anda~ ok tetbe trtarik ngn topik nie..bukn nk ciplak,tp skadr nk berkongsi..adakh kalian prnah trjatuh tercinta kpd insanII di luar sane? yeah 4 those yg prnah melalui yer, i got something intresting 4 u that is prbezaan antara org yg benr2 mncintai anda and org yg sekadar mncintai anda.. read this:::

awk..saya sakit..dah 3 hari tak bangun..

A: owh siannya kat awk syg..jaga diri baek2 tau..risau..

B: Ya Allah..awk dah g klinik blom?awk nanti saya g amik awk hantar awk pergi klinik k..nanti sy dtg bawak ubat skali..

awk..saya stuck kat tengah jln ni..kete tiba2 rosak lak..

A: awk nih camne sampai tak leh check dulu..cuba awk try tengok kot2
ade org nk mintak tolong..tengok ade tak bengkel yg dekat2..

B: awk kat mana ni?hiss bahaya la awk sorang2 kat tgh jln..sy datang sekarang!

Awk..saya sedih sangat(crying)..asyik kene marah je dgn bos..saya stess sgt..down giler..bleh tak awk happykn sy sekejap??

A: awk sy busy ni..nanti2lah k..awk ni asyik nangis je..sabar la syg..jgn ikut emosi sangat please..

B: sy busy ni syg..tp sy janji after saya siap kerja..sy pick up awk cepat2 k..kite g makan2 n jalan2 k..saya fhm awk sedih and tengah emo..sabar k..

maaflah awk..saya tak sengaja nak buat awk marah..saya salah awk..maaf sbb tak sempurna utk awk..

A: banyak kali dah maafkan awk..dlu awk dtg lambat la..awk lambat balas msg la..pastu awk sengaja tak angkat phone..2 minggu lepas saya nampak awk sembang ngn lelaki lain la..ni tambah lagi satu..(padahal hal2 tu tak berkaitan langsung ngn masalah sekarang)..
kalaulah sebelum ni..ngn Zabedoh tu tak de ah dia nak buat saya mcm ni..saya layan dia teruk dari awk tapi die okay je tak buat salah mcm awk..

B: saya maafkan awk even dah banyak kali dah awk buat..saya maafkn awk sbb sy tahu awk x sempurna..saya pon tak sempurna..okey lain kali jgn buat lagi tau..walau macam mana pon awk..awk tak sama ngn yg lain..awk special..(even nk marah..tp tak bandingkn ngn org lain n tak ungkit2 benda lama)

awk..mana awk ni..janji nak pergi tengok wayang..nak spend masa sama2..(40 hari planning nk tgok wayang tut2 cancel)

A: sory awk..tibe2 td kawan ajak main futsal..out of sudden lak..tak pergi mcm tak best lak ngn member..sorry tau syg..lain kali k kite pergi..ala lagipon selalu je g tengok wayang...

B: sorry syg lambat..saya tengah cakap ngn kawan saya tadi..diorang datang ramai2 dai KL..ajak main futsal and makan2..saya pergi la jumpa diorang sekejap and now rushing nak pick up awk syg..kan dah janji ngn awk..mestilah saya tunaikan..


awk..something happened..saya tengah pokai awk..really need ur help..kalau tak..habislah saya..

A: sorry sgt2 syg..saya pon tengah pokai..kat tgn saya ade 300 je..tu pun saya nak beli kasut..dah lama saya plan nk beli..kalau tak beli sekarang..nanti tak tau bila lak akan ade duit..ce awk try pinjam ngn kawan2 dulu...leh syg??

B: sorry syg..saya pon tak de duit ni..maybe tak cukup nak tolong awk..saya ade 300 je..ingat nak beli kasut..tapi tak pelah..bagi awk guna dulu la sbb awk lagi perlukn duit..kasut bile2 pon bleh beli..

awk..nape awk tengok dia??dia cantik sangat ke??saya pakai ugly sangat ke??

A: kan best kalau awk pakai camtu..pakai cantik2..style..pakai tudung camtu..kalau awk camtu..pasti awk akan cantik mcm dia..

B: tak delah..die cantik..awk cantik..tapi kalu awk pakai mcm tu..pakai sopan2..pakai tudung camtu..style mcm tu..pastu awk akan berganda2 cantik dari dia..




so for those yg penh mengalmi n akn mgalami keadn cm nie, pkII an lar n wat lar pilhan yg terbaek bcse tht is 4 ur future..jgn hya terpikat dgn kate2 manis laki je tp pndng dlu sikap n perlakuan dy terhadap anda ok. that's all ~daa

Tuesday, October 25, 2011

again~

sekali lagi hati terluka.

Saturday, October 22, 2011

minggu yg membosankan~

as salam anda!! mgu yg sangat memboringkan+membosankan.. huh nothng to do ok..its been 2 days brsndrian brseorangan d rumah..sgt urghh *suck

schedule arini sepatutnyer brmovie mova wth cgadys sahzey n mista edie kasim..tp unfrtunately d postpone bcse cik sahzey sakit mata .. urmm its ok lar an.. so dgn muke yg hampe *tgk tb je lar aku..

ok da tghri..kroohh kroohh perut lapa..bcse of hujn trlalu lebat:: so inisiatf lain ialh mkn meggie gorng wth susu pans..burpp alhmdulilah keyng..hee so smbg lg tgk tb..

owhh sedih ~cuter hndustan tu suke wat aku menahn air mata dr melimpah ruah..tp ape an daya..nk melimpah gak an..ok hbs da cter tu tu tu..so smbg tgk kartun lar an.memg x mnjana minda lgsg tp nk wat cm ner..i have no choice au.

act next week byk bnda nk kna wat ::
Asgment ::Finance, investment, english
Quiz :: HR
test :: BAnking
presentation :: English . .
 
tp memandgkan 'pecah kaca pecah gelas,perasaan ku sgt MALAS' so brtangguh dlu lar nk bukak buku an. haha tah bile lar nk stdy.
urm k lar.mls da nk taip ag..bye

Sunday, September 4, 2011

r.a.y.a

hanya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA maaf zahir dan batin kepada anda..anda...dan anda..


terutama kpd family gua..
my beloved cgadys

ehem mr.singapore saya

  
mereka br3
 
roomate+housemate terchenta gua
 
serta kepada mereka2 yg mengenali dri gua nie..semoga raya tahun ni memberi byk keberkatan kpd semua.amin..much <3

Wednesday, August 17, 2011

about them

as salam anda!! ok just nak upload pict saja..mls nak taip panjang2..hehe credit to cgadys yg sgt cool+best..hee i love cgadys so much+damn much+much much much love lar..~wee

lets view picta kami kami dan kami yg telah gua curik dr cgadys2 yang len...hee 

our location:

~in the car~
~tesco~
~bazar kat pulau~
~kedai makn sampan~
~qb(jst 4 solat n cuci mata jap)~
~funfair~
~bt feringgi~
~restoran nashmir~
(just 4 sahur tp gua tdo x bgn2..hee cian kat aeen sush2 bawak)~


ok mummy tgh drive tu...ank2 sume syp ok !!!

ok mummy pon nak brgambr gak..hee snap snap snap

location : restran sampan. jom makan kalian

menanti waktu sebelum bergerak..complete cgadys <3
ok itu saja utk kali nie..kami sgt enjoy+hapy giler pd hari trsebut..hee~credit to ANNA:: NANA:: ARY:: GUA:: INA:: FIZA:: AEEN:: ~sekian terima kasih..~

suke suke suke

as salam anda!! hehe ntry kali nie sgt smple..just nak ucap terima kasih..thank you..syukran..arigato..n so on lar kpd cik farhana aloya @ gabriela gab kerana kerana kerana telah menyiapkan tugasan prtama yer dgn sgt jaya dan berjaya..hee <3 anda lar..



nie lar dy tugasan tersebut.. <3 anda

ok thats all 4 today..sekian terima kasih =)

Saturday, August 6, 2011

P.U.A.S.A

as salam anda!! hmm jap je an da puasa ke 6..so anybdy da buang puasa blm?hee sya blm ag..brbalk kpd puasa, sume org tau an puasa trmasuk dlm rukun islam ke 3..jd sume org wajb dalam melksanakannya..rasa ye stil x trlalu lewt utk aku ucp selamat berpuasa an..so pd sape2 yg brgelar umat islam,selamt brpuasa k..jgn pontng2 tau..~hee

sape2 yg rajin tu,jgn lupa lar bgn sahur k sbb dgn brsahur nie dpt membackup tnaga kta yg akn brkurgan dsiang hari tu an..lg pon dpt pahala tau lau sahur nie..heelau aku nie,msti kna sahur sbb lau 1 hari je x sahur..aishh da rasa mcm separuh nak mati tau..hoho dasyat2..hee

aku ade beberpa tips utk brsahur..nie ikut cara aku lar an..pd yg x nk tu,up to u aite :::
  • jgn lupa pasng niat dlu sblm tdo tu..niat utk bgn sahur lar an..
  • kunci sume jam yg ade supaye senang trjga..tu bg yg liat sgt nk bgn lar an..x kish lar jam locng ke jam kt tlfon bmbit ker..hee
  • pesan kat membe  suh dia kejt an lau dy bgn sahur..nie bg yg tgl 1 umah n seblik yg kawn lar an..biase yer lala lar yg jd mgsa utk kejt aku bgn.
  • lau x pon,suh lar bf ke gf korg ke cal pg2 tu suh bgn sahur..ade org pntg dgr byi hp,kmfrm bgn tau cm aku gak lar.hee cian anje aku ari2 kna cal pg2 bute an..
  • bg sape2 yg suke mkn nasi tme sahur,blh lar mask nasi trlebh awl sblm tdo mlm tu..bukn pe,senang skit lau pg2 tu da x yah kalut2 nk mask nasi lar ape lar an..
  • bg sape2 yg suke makn mknan slain nasi urmm cm cereal ke corn flks ke ape ke,korg letk lar bnda2 mcm nie kat sblh tmpt tdo kowg..so lau lmbt bgn pon,ters je mkn..an an an..
  • air pon same tau..pastikn korg letk segels air kosong kat sblh tmpt kowg tdo tu..jgn lupa  utk tutp beks air tu..lau x nti,mcm2 khaznah alam plak yg masuk dlm beks air korg tu k..

urmm aku rasa tu je alr kot tips2 nk mudh brsahur drpd aku..kalau korg ade tips2 atau cara yg len,ikut korg lar an..aku x suh pon korg ikut cara aku nie..hee k lar..daa  ~SELAMAT BERPUASA n SELAMAT BERBUKA~ nti tau..bile da kyg tu,jgn lupa terawih..heehehe

Wednesday, May 18, 2011

modeling

as salam anda!! picta saja utk arini..mls nk taip pnjg2 an..hehehe lets check it out:::

lokasi --> PG..
masa --> around 10.00 am
theme --> meat ala muslimah

kat luar blok

tgu masa nk masuk dewan

habis suda..pas cuci muka,otw nk balik


fshn show trsebut brtemakn food n jru mekap aku choose meat utk aku..utk yg len2,ade yg ambk lolipop,cupcke,vege n mcm2 r..alhmdulilh segala yer brjaln dgn jaya yer wlupn aku still kekok an..hahaha ape2 pun memg best r tme nie..

well,malam sebelum nyer aku sempat ag melepak2 brsama cgadys wlaupon x cukup forum an..hehehe credit to ana n fiza..syg korg ketat2 lar der..~wee

lokasi --> kedai mkn dpan jason
masa --> around 8.30 pm

:::b3:::

Monday, May 16, 2011

sepetang saya:::

as salam anda!!pe kabar kalian sume?? sihat2 blaka ke tidak?? hihihi xtau nk post aper,so just nk upld sikit jer pict2 aku..ok pict2 nie d ambik sewktu aku meluangkn masa petg brsama keluarga terlove..mklum lar cti hujung mgu an,xkan dok umah jer an..boleh tepu wokk otak aku an..hahaha 

credit to adeq2 aku :::wana n sue::: n mak aku sndri PUAN SITI HAWA BT YAHAYA..credit to anje gak n frnds sbb lepak sesame wlupon pict kowg xder an..hahaha

lets check it out gmbar2 nie:::
lokasi--> pantai pontian
masa --> around 5.00 p.m


adeq gua :::wana wif mum:::

adeq gua gak :::sue wif mum:::

hah yg nie kmi br4..yg palg gemok tu aku lar an..hahaha
p/s::: kpd anda2 tu,rerajin kan lar dri anda meluangkn masa brsama keluarga anda wlupon sekejp jer an..melalui cra nie blh meraptkan lg tali+benang+dawai silaturahim sesama keluarga..

:::sayangi keluarga anda:::

Sunday, May 8, 2011

same same same

as salam anda!! bek org tua atau sape2 lar lau tgk ade cple muke same,msti mereka akn brkta "muke kowg samelar..msti ade jodoh nie an..x pon msti jodoh pnjang nie".. hahaha yg si cple tu pon kembang kuncup lar trsipu2 trmalu2 dgn pasgn masing2 an..biase lar,wktu brcnta sume yer indah an..tp tme da break,aishh ade tu nk tgk muke pon xmo an..uishhh hope anda xjd begitu ok..

memg x dinafi an aku pon ade gak pecaye bnda2 cam gini..mane xyer,merefer kpd mereka2 (cple) dsekelilng aku ade je muke same(ramai kot) brtahan lme tp ade gak yg x brtahan lme..pon bgitu,ade gak pasgan yg muke xsame lgsung,tp kekal je sampai skg..contoh trhampir,mak bapak aku lar an..heheh lau tgk,jauh api dr panggang tp bahagia je dowg an sampai da branak pinak lar an..hehehe

mcm aku nie,b4 nie ade gak kawn ngn seorng jejaka nie..wahh ciap ade yg ckp ktowg nie mcm brger lg an..(ayt xboleh bla) sbb dowg kte muke same..tp xtau lar tang mane yg same.da byk kali org ckp same...hbgan antara kami kawan saja ok..xlebh dr tu sbb masing2 ade komtmen masing2..wahh ayat..prnah ade prstiwa trjdi tme membe2 aku yg len tgk2 hp aku n trnampk pict kami brsama...

sahabat--> abang kau nie ke adah??
aku  --> mane2?? tgk sni skit..
sahabat --> nie r..abg kau an??
aku --> eah xlar..tu kawn aku je pon..membe 1 poli tu..
sahabat --> lar ye ker??ingt an abg kau..muke same seyh..ntah2 kowg nie adik bradik trpisah kot..
aku --> hahaha da2 ckp2 lar merepek tu an..

see,aku pon ade jmpa gak org yg muke skit kurg mcm aku..

well ape2 pon sume tu brgantung pd jodoh gak lar an..lau ade jodoh,ade lar.lau x,cri je org len..xsemesti yer muke ade iras2,da memg tu jodoh kowg,,sume tu rahsia Allah yg kta xtau an..ag pon rata2 da tau an dlm dunia nie,ade 7 org muke same ngn kta..so no wonder lar myb pasgn anda tu one of them an..hahaha

 lets view antara kawn2 yg aku rasa muke dowg same..pd kowg yg bce n tgk muke kowg xder,brbnyak mta mf ok:::

pasangan ter hot wawa a.k.a fiza
happy ending gitu..ika a.k.a tommy
cik dila n mr.right dy

haha yg nie plg sweet..same ke?? ok same lar an skit2..
aeen a.k.a dd
sahabat terbaek adah a.k.a apez~ 

sedih an2..

as salam anda!! da lme x update ini blog..tetibe arini rajin  plak nak menaip..ok memndangkn LI pon da hbs..so brmule lar profesion aku sbg suri rumah sepenuh masa...lau da jd surirumah nie,biase lar keje2 aku mngemas..memask..anta n ambk dak2 nie sekola+tsyen n yg seangktan dgn yer lar an..hahaha

oleh krana aku agk rajin skit arini,so tetibe jari jemari aku rjin menaip laman web psp..cehh wahh bukn per,sje nk tgk kot2 lau ade pape info trbaru an an an..ade 1 keratan akhbr yg boleh aku kngsi kt cnie..kratn nie aku dpt masa ngah tgk2 kt lman web psp..agk mnyentuh hati..thats y aku rasa nk post pasl nie an..

keratan akhbar mngenai beliau ~psp student~
hah td da tgk gmbr an..skg nie,anda boleh bace sedikt sebyk mgenai beliau lar k..

TERKILAN BAPA TIDAK SEMPAT RAI KEJAYAAN

Berita Konvo 2011 Bukit Mertajam : “Saya sedih arwah ayah saya tidak sempat melihat kejayaan ini.” Itu luahan hati Mohamad Rajaie Mohamad Radzi, 22, penerima Anugerah Kecemerlangan Akademik dan Kokurikulum sempena Majlis Konvokesyen Ke-11 Politeknik Seberang Perai (PSP) di sini semalam.Beliau merupakan graduan Diploma Pengajian Perniagaan dan memperoleh Himpunan Purata Nilai Mata (HPNM) 3.87.Mohamad Rajaie ketika ditemui berkata, arwah ayahnya yang meninggal dunia pada Oktober tahun lalu merupakan pendorong dirinya untuk terus berjaya dalam akademik.“Arwah ayah bekerja sebagai pemandu van dan dia tidak mempunyai pendidikan yang tinggi malah untuk mengeluarkan wang di bank pun dia tidak tahu (Sumber : Kosmo 21 Mac 2011).  
 
hah sedih an..so same2 lar kta ambk ikhtibar dari prstwa trsebut ok!!

Monday, April 18, 2011

old man~

as salam anda!! entry kali nie mrujuk kpd seseorg..frst of all,i would like to said a lot of tq to u old man 4 what hve u done to me..i really apprciate that..u r wllng to do anythg just 4 me aite..u alwys make me hpy n smile all the day..i just wnt to say tht u will alwys in my mind 4 eva n  eva..thnks a lot kawan..

a big thnks 4 ur choc, da hbs da aku mkn tau..bcoz of u gve me da cute choc,i forgve u lar k..actually aku da lme mfkn u on wht hve u done..dnt worry,aku xsmpan dendm lar kat kaw pon ea..tp nxt tme lau kau wat lg,memg siap lar kau aku siang2 mcm biawak..hahaha u alwys make my day ok..

lastly i pray 4 ur happness n hope u will get a right woman in ur life k..kaw memg sorg kawn yg damn bek lar der..nti ktowg da hbs prktikal,rerajin ler cntct2 ok..ehem lets check it out choc yg sgt cute nie:::



sgt cute an..sgt manis tau..sgt suke..hihihi secara rasmi yer,sya Nur Shuhadah bt Azhar ingin mngucapkan berbyak terima kash...hahaha

encik helmi sulaiman
nie lar dy enck orang tua:::old man yg aku mksud an tu








Wednesday, April 13, 2011

gemok?? ade aku kisah..

as salam anda!!ok topk kali nie tntg gemuk..anda tau ape tu gemk?? lau xtau,gemuk tu merujk kpda apbla BMI seseorg melebhi dr yg sepatut yer..ti tok tik tok lg 2mgu je nk hbs LI...ok sepnjg aku kt cnie,memg mkn jelar keje aku..smpai brtong2 bert aku naik..tp yg pelk yer,kt bdan xbape nk efect sgt lar an..tp kt tang muke n lengan yg mmbri kesan sgt positf yer..

mane x yer,sblm g keje da brkfast dlu..smpai tmpt keje pon makn ag..bile boring je,kuar g giant bli mkn ag..tme lunch,g mkn ag..blik keje pon makn ag..stp masa mengunyah jelar..ade 1 dialog dr membe aku iaitu cik pija "aii adah,lepas kaw..kaw lgi..xhbs2 mngunyah" .dialog dr enck herman " aii su..kat ats watr heater tu ade megi aku..lau nk g r makn..kau an suke makn." hahaha perghh agk tepat mgena sasarn dcitu an..lau xcye,bole tye kt kawn2 yg bkrja 1 dept ngn aku..hahaha tp ade aku kisah ke sume tu??

td aku kna tego ngn slh sowg staff nie..dgn selamber badak dy brkata::
khaled--> kau nie adah..da mcm mentaram aku tgk tau..
aku --> mentaram tu ape led?
khaled--> mentaram tu mcm adk bradk ngn kerang lar tp dy besar skit..hah mcm kau lar..
aku--> siot kau led..
khaled--> dlu aku tgk kau mcm tmbikai susu..kecik jer..sekrg aku tgk kau da mcm semangka merah dah..bulat semcm..lau xcye,g ambk tmbikai merah kt kitchen n tgk same x ngn kaw..
aku --> jahat seyh kaw..alarh biar lar..tau lar jels muke aku bulat..wekk3

meh aku lmpirkan ketmbaman yg semkin trserlah:::

carta prtama

carta ke2..makn dah jgn xmakn..tme nie aku order chickn grill rice..tp xampai ag..memndgkn cik wani ordr aiskrm n fries tp dy xhbs,so memg masuk mlut aku lar an..

ketmbaman semkn trserlah

ambk dr tepi xnmpk brisi sgt lar an

da kekeygan..so lek2 jap

hah yg nie memg xbole nk kata ape lar..tgk je lar jari jemari aku yg semakn mnggemok an dri yer..

ambik kaw..kebncitan..
 p/s::: kesmpulan yer..ade aku kisah kau nk ckp aku gemok ke kurs ke mentaram ke tmbikai ker..biar lar an..ade aku kisah ke hah??eleh..tau lar jeles..hahhaa wekk333...